Policie zadržela v Kraslicích na Sokolovsku osmadvacetiletého muže, kterého obvinila hned z tří trestných činů, a to ze závažného zločinu pohlavní zneužití, z navazování nedovolených kontaktů s dítětem a z ohrožení výchovy mládeže. Soud dnes na muže uvalil vazbu.

Vše začalo už v roce 2014. Muž se až doposud na sociálních sítích vydával za jedenáctiletého chlapce a v několika případech se pokusil seznámit s nezletilými dětmi, když jim nabízel setkání pod záminkou různých sportovních aktivit. „Nejdříve se nezletilých chlapců v rámci komunikace vyptával na informace, které se týkaly jejich profilů v sociální síti, zda jim někdo kontroluje komunikaci na internetu apod. Poté co zjistil, že ne, začal se chlapců vyptávat na intimnosti. V jednom případě nezletilý s mužem na sociální síti odmítal komunikovat a zablokoval ho. To však muže neodradilo a zhruba po půl roce začal psát znovu z jiného profilu,“ sdělila mluvčí krajské policie Kateřina Böhmová.

Muž vedl podle informací Deníku také kroužek karate pro děti. Některé z nich ho navštívily i v bytě, kam za ním chodily hrát hry na počítači. „V několika případech se měl muž pokusit o navázání intimního kontaktu,“ doplnila Böhmová. Okresní soud v Sokolově dne poslal obviněného do vazby. Hrozí mu dva až deset let vězení.

Řidič narazil do zdi u radnice, měl v sobě drogy.
Řidič narazil do zdi u radnice, měl v sobě drogy