„Ke konfliktu mělo dojít v neděli na odstavné ploše u silnice I/13 ve směru od Ostrova na obec Damice. Po předchozím konfliktu při předjíždění zde zastavil 44letý řidič se svým vozidlem a následně i 66letý řidič s nákladním vozidlem. Mladší muž se měl staršího dotazovat na jeho jednání na silnici,“ uvedla pro Deník policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Vysvětlování pojal řidič náklaďáku po svém. Vyndal a natáhl zbraň, namířil ji mladšímu muži do obličeje a přidal sérii vulgárních nadávek. „Mladší muž po zbrani sáhnul a snažil se ji vychýlit dolů, což se mu podařilo. I přesto na něj řidič nákladního vozidla dál mířil a dál vulgárně nadával. Poté poškozený z obavy o svůj život a zdraví nasedl do auta a jel celou věc nahlásit na policii. Naštěstí nedošlo k výstřelu ani k žádnému zranění,“ popsala incident Týřová.

Střelnou zbraň měl řidič legálně. Zdroj: PČR

Na základě fotografií, které byly z místa pořízeny, policisté muže vypátrali - i se střelnou zbraní, kterou měl poškozenému vyhrožovat. "Ukázalo se, že se jedná o skutečnou střelnou zbraň, kterou měl legálně v držení. Poté muže převezli na služebnu k provedení procesních úkonů," dodala mluvčí.