Když pak tvrdě usnul, sebrali mu devětadvacetiletá žena a o dva roky starší muž klíče od auta z kapsy. Sebrali mu i peněženku s platební kartou, osobními doklady a penězi. Vyrazili pak na cestu do Plzně, kde mu kartu pěkně provětrali.

Vše se odehrálo uplynulou neděli. Když muž usnul na gauči, využila dvojice lapků příležitosti. „Když odcizili klíče, vydali se na parkoviště do jeho auta. Během noci přijeli nejméně ve třech případech k čerpacím stanicím v Karlovarském kraji, u kterých natankovali nebo nakoupili alkohol, jídlo a cigarety.

Nákupy platili odcizenou platební kartou. Následně dojeli až do Plzně, kde vozidlo zaparkovali,“ řekla mluvčí sokolovské policie Kateřina Krejčí.

Zloděj pak v autě usnul. Když se vzbudil, zjistil, že spolupachatelka už v autě není, stejně tak klíče od vozu. Pachatelé způsobili škodu za přibližně sedm tisíc korun.

„Žena měla té noci navíc ještě v Plzni u místního obchodního domu sejmout kovovou část odpadkového koše a několikrát s ní udeřit do skleněných dveří. Způsobila tak škodu za dalších 15 tisíc korun,“ dodala.

Kriminalisté dvojici obvinili z krádeže a z neoprávněného užívání cizí věci a z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku spáchaných formou spolupachatelství.

Žena si navíc vyslechla ještě obvinění z poškození cizí věci. Hrozí jim až dva roky vězení.

Dům v centru zatím k zemi nepůjde.
Bývalá radnice v centru zatím k zemi nepůjde