K incidentu došlo poté, co se s manželkou pohádal. Při napadení jí způsobil vážná bodná a řezná poranění v horní části těla. Jeho dcera a zeť chtěli ženě pomoci, a tak muž zaútočil i na ně. Dcera přitom utrpěla lehčí zranění na hrudníku, muž však utrpěl hluboké bodné zranění v horní části těla, které ho ohrožovalo na životě a vyžádalo si okamžité lékařské ošetření s leteckým transportem do Fakultní nemocnice v Plzni. Matka s dcerou byly převezeny k ošetření do chebské nemocnice.

Krátce po útoku byl senior po zadržení vyslechnut kriminalisty a poté převezen do policejní cely. O den později byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu. Kriminalisté dají podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby.

V případě prokázání viny hrozí obviněnému za těžké ublížení na zdraví na více osobách trest odnětí svobody na 5 až 12 let. Proč k útoku došlo, policie nezveřejnila. Podle některých informací mělo jít o rodinný spor, který přerostl do tragického konce.

Ilustrační foto.
Dva útoky nožem na Chebsku. Patrně jsou tři pobodaní