Incident se odehrál 1. dubna kolem jedné hodiny ráno. Policisté teď prošetřují okolnosti případu a po zatím neznámém taxikáři pátrají. Pokud by se potvrdila verze napadeného zákazníka, vyslechl by si obvinění za omezování osobní svobody a za ublížení na zdraví ve stádiu pokusu.

„Zákazník si nejdříve telefonicky objednal odvoz od jedné sokolovské taxislužby k místní diskotéce. Po příjezdu k podniku měl taxikář požadovat jinou částku, než na které se původně se zákazníkem dohodnul. Kvůli tomu dojít mezi nimi k rozepři. Ta vyvrcholila fyzickým napadením zákazníka taxikářem se současnou snahou taxikáře zabránit vystoupení zákazníka z vozidla. Taxikář se s vozidlem rozjel od diskotéky. A když na blízké křižovatce musel zastavit a dát přednost projíždějícím autům, zákazník toho využil a po dalším fyzickém napadení z vozidla otevřenými dveřmi vypadl na silnici. Hned poté řidič taxi z místa odjel,“ vylíčila mluvčí sokolovské policie Kateřina Krejčí.

U Bukovan hořela tráva. Během jednoho dne hned dvakrát.
U Bukovan hořela tráva. Během jednoho dne hned dvakrát

Policie po taxikáři nyní pátrá. „Jednalo o muže ve věku kolem 40 až 50 let, který měl světlejší vlasy, délky 4 až 5 cm. Vozidlo bylo stříbrné, větší, zřejmě typu kombi, nezjištěné tovární a poznávací značky. Policisté pátrají také po osobách, které byly v uvedenou dobu v ulici Nádražní u bývalého ´Čecháče´. Dále kolem čtvrt na dvě ráno v ulici Slovenská či Závodu míru poblíž diskotéky a ve stejnou hodinu také poblíž křižovatky ulic Stará Ovčárna a Závodu míru pod benzínovou čerpací stanicí (Tank ONO) nebo na této benzínové čerpací stanici. Tyto osoby mohly vidět incident nebo jeho část a podle popisu by mohli poznat osobu taxikáře nebo jeho vozidlo. Dále policisté pátrají také po osobách, kterým se něco podobného za posledního půl roku stalo a mohlo by se jednat o stejného taxikáře a vozidlo,“ doplnila s tím, že v případě těchto informací se mohou svědci obrátit na linku 158 nebo na nejbližší policejní služebnu.