Milovali se i nenáviděli. Často se hádali, nechybělo násilí. Vztah jako na houpačce, který skončil tragicky a Michaelu Šrámkovou z Oloví na Sokolovsku dostal až před soud.

Sedmatřicetiletá žena se totiž letos v březnu po hádce pokusila zabít svého přítele. Soudci ji ve středu poslali za pokus vraždy na šest let za mříže. Rozhodnutí není pravomocné, matka dvou dětí se ještě v jednací síni odvolala.

Vše se stalo 6. března po půl druhé ráno. Partneři byli opilí a začali se hádat. Slovní přestřelka se po chvíli zvrhla ve fyzickou. „Jednala jsem pod tlakem ve strachu o život svůj a svých blízkých. Pak už jsem se nedokázala ovládnout," uvedla před soudem žena, která svého partnera bodla několikrát nožem do zad. Muže zachránila pouze včasná lékařská pomoc.

Michaela Šrámková se během hlavního líčení stavěla do pozice týrané ženy. „Trvalo to jeden a půl roku, omezování osobní svobody. Velice lituji toho, co se stalo. Celý život jsem s lidmi vycházela dobře," kála se žena, podle znalců inteligentní osobnost, u níž je však alkohol katalyzátorem emočně vypjatých situací.
„Partner obžalované částečně připustil, že vztah nebyl optimální a že často docházelo k fyzickým napadáním z obou stran. Co se týče týrání, soud o něm však kromě výpovědi obžalované neměl důkazy," uvedl předseda senátu Tomáš Bouček.

Šrámková na svého druha sice několikrát volala policii kvůli neoprávněnému vniknutí či rozházení věcí, fyzický útok ovšem policisté neevidují. „Přikláníme se k tomu, že se jednalo o divoký vztah. Na jedné straně láska, na druhé straně nenávist a hádky," řekl Bouček.

Ženě původně hrozilo 10 až 18 let vězení. Soudci se ale vzhledem k ženině doznání, bezúhonnosti a možnosti příznivého návratu do společnosti přiklonili k nižšímu trestu.