Policie v úterý vyzvala veřejnost o pomoc při pátrání po matce mrtvého novorozence, kterého náhodný kolemjdoucí našel v sobotu odpoledne odhozené u silnice asi kilometr od Rotavy na Sokolovsku. Kriminalisté na případu, který nemá v regionu obdoby, intenzivně pracují. Čekají také na výsledky soudní pitvy, která napoví, jak chlapeček zemřel.

Podle informací Deníku leželo tělíčko u silnice několik dní. „Policie místo důkladně ohledala a zajistila stopy. Prošetřujeme několik verzí. Velice by nám pomohly informace vedoucí k matce dítěte, která mohla být v průběhu měsíce května viděna v pokročilém stadiu gravidity a v současné době na ní již tyto známky nejsou tak zřejmé a není jasné, kde by dítě, které porodila, mohlo být. Informace prosím volejte na linku 158 nebo na číslo 974 361 010," řekla mluvčí krajské policie Andrea Kávová.

Výsledky nařízené soudní pitvy by mohly být známy už zítra. Jak se Deníku podařilo zjistit, přímo na místě lékař nezjistil zjevná poranění jako bodné nebo řezné rány.

Náhodný kolemjdoucí si podle jeho výpovědi u silnice všiml podivného předmětu při podvečerní procházce. Zavolal přitom policii. „Jeli jsme zrovna z dětského dne ze sousedních Jindřichovic a divili jsme se, co se tam děje. Něco tak hrozného se tu nikdy nestalo," řekla jedna z obyvatelek Kraslicka.