Zavolala proto tísňovou linku a na místo vyjeli záchranáři. O dramatické okamžiky nebyla nouze ani poté. Jeden ze zasahujících policistů, který byl na místě první, se nadýchal kouře. Hasiči zase měli při výjezdu nehodu s osobním vozidlem. "Podle oznamovatelky bylo v bytě dvouleté dítě a na zapnutém sporáku jídlo. Během příjezdu k místu zásahu se otevření bytu změnilo na požár, kdy právě jídlo na zapnutém vařiči začalo hořet. Operační středisko tak na místo ihned vyslalo další jednotky hasičů. Ještě před první jednotkou hasičů byla na místě hlídka policie, která vstoupila do bytu a hořící potraviny zalila vodou. Hasiči dokončili likvidaci požáru a provedli odvětrání," řekl mluvčí hasičů Martin Kasal.

Pondělím začíná platit novinka pro platby jízdného v autobusech společnosti Autobusy Karlovy Vary
Další novinka v placení autobusech MHD

Kouř z požáru už se stihl rozšířit i do ostatních prostorů domu. Na místě tak zasahovala záchranná služba, která odvezla do nemocnice matku a dítě z hořícího bytu, zkontrolovala také jednu ženu z bytu nad požárem, která si stěžovala na nevolnost kvůli kouři. Také jeden z policistů, který na místě zasahoval jako první, byl intoxikovaný kouřem.

"Hasiči evakuovali tři desítky obyvatel domů, do svých bytů se mohli vrátit po důkladném odvětrání. Podle vyšetřovatele požár je příčinou nedbalost a výše škody je odhadnuta na 100 tisíc korun. Při příjezdu na místo zásahu navíc došlo k dopravní nehodě sokolovské hasičské cisterny s osobním autem. Tato nehoda je bez zranění. Příčinou nehody se zabývá policie," dodal mluvčí.