Podle spisu všichni tři byli zadrženi loni v objektu bývalé státní technické kontroly, kde údajně vařili pervitin. Policisté tehdy na místě zajistili 800 g látky, tzv. perkusoru, který se při výrobě pervitinu používá, a také roztok, z něhož by bylo možné připravit až 1900 g pervitinu.

„V prostorách objektu byly nalezeny laboratorní zařízení a chemikálie potřebné k vyrobení drog a produkty v různých fázích výroby," uvedl soudce Milan Štejr. Vietnamci, kteří pochází z Chebu, se přitom snažili hájit tím, že v objektu pouze uklízeli. To ale soudce odmítá. „Soudu se jeví jako neuvěřitelné, že by se tam nacházeli právě v době, kdy výroba drogy zrovna probíhala. Když byli zadržení, měli na obličejích roušky a snažili se před policií uprchnout," pokračoval Štejr s tím, že však naproti tomu soud neměl důkazy, že by se na výrobě podíleli i jindy než v daný den, kdy je tam policie zadržela. „Nelze také říci, že byli jediní, kteří výrobu zajišťovali. Muselo se na tom bezpochyby podílet více osob. Neprokázalo se také, že to byli oni, kteří postavili zařízení a dovezli suroviny," poznamenal.

Nepodmíněné tresty tak soud uložil za to, že pouze obsluhovali výrobnu drog. Soud navíc přihlédl k jejich předchozí bezúhonnosti a zohlednil i zadržené množství látek.
Rozsudek není pravomocný. Všichni tři Vietnamci se na místě proti rozhodnutí soudu odvolali, stejně jako státní zástupce. Ten požaduje mnohem vyšší tresty.