Zezadu ji opakovaně mlátil klackem do hlavy a pak ji okradl o batoh. Dimitrova již dříve odsoudil k tomuto trestu Krajský soud v Plzni, teď ho potvrdil Vrchní soud v Praze.

Incident se odehrál v noci z 18. na 19. června 2019 v okrajové části Chebu. Cizinec, který byl dle dostupných informací ve své vlasti opakovaně soudně trestán, zaútočil na procházející ženu, kterou udeřil do hlavy. „Žena se snažila z místa utéct, ale útočník ji pronásledoval. Když jí dostihl, opět na ní zaútočil údery dosud nezjištěným předmětem do hlavy,“ popsala tehdy čin policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Agresor ženu nechal být až poté, co předstírala, že je mrtvá, a pustila batoh. Zřejmě si tak zachránila život. Zloděj utekl s jejím mobilním telefonem a částkou 12 000 korun, kterou měla na chemoterapii kvůli své vážné nemoci. „Pachatel jí způsobil velmi závažné poranění v oblasti hlavy, se kterým musela být hospitalizována v nemocnici,“ uvedla Týřová.

Dimitrov, který byl zadržen krátce po činu, nejprve zapíral, pak tvrdil, že si ho najal krajan. Když ho letos v létě poslal plzeňský krajský soud na 17,5 roku za mříže, odvolal se. Ale neuspěl. „Odvolání obžalovaného bylo jako nedůvodné zamítnuto,“ potvrdila Deníku Kateřina Kolářová z Vrchního soudu v Praze.

Strážníky městské policie v Plzni ve čtvrtek zaměstnalo stádo koz, které uteklo z oplocení nedaleko boleveckých vysokoškolských kolejí.
Strážníci naháněli u boleveckých kolejí stádo koz