Dvě z nich má na svědomí pachatel, jehož terčem se stala zahrádkářská kolonie v Chodově. Z chatky tam odcizil například piva, autorádio, flashdisk, sadu házecích šipek nebo vyčištěnou kůži z divokého kance za celkem 2 500 korun. Zloděj se navíc policistům při výslechu přiznal, že se ve stejné zahrádkářské kolonii vloupal do další chatky. Z té odcizil například sekačku.

„Chodovští policisté sdělili muži podezření z krádeže a porušování domovní svobody. Vzhledem k tomu, že byl muž v posledních třech letech za krádež odsouzen, hrozí mu nyní až tříletý trest odnětí svobody," informovala mluvčí sokolovské policie Kateřina Böhmová.

Policie objasnila také případ vykradeného rekreačního zařízení na Bublavě. Na svědomí ho má jednatřicetiletý zloděj, který napáchal škodu za 58 tisíc korun. Sebral například ski bob, dva páry běžeckých lyží, sekačku, křovinořez nebo pilu. „Kriminalisté zjistili, že muž je již v současné době za obdobnou trestnou činnost ve výkonu trestu. Vzhledem k tomu, že by bylo trestní stíhání zcela bez významu vedle trestu, který pro jiný čin byl podezřelému uložen, byla věc odložena," doplnila mluvčí.