První z nich má na svědomí devětadvacetiletý zloděj, který se během pouhých čtyř dnů násilně vloupal v Ostrově nejméně do dvanácti zahradních chatek. „Pachatel vždy rozbil dveře nebo okno. Následně odcizil oblečení, tašku s osobními věcmi, ale také tašku, ve které měla majitelka chaty uloženou peněženku s hotovostí a osobními doklady nebo hodinky,“ sdělila krajská policejní mluvčí Zuzana Týřová. V dalších případech se muž do chat pouze vloupal, ale nic v nich nenašel. „V jednom případě ho při krádeži v zahrádkářské kolonii vyrušil šestačtyřicetiletý majitel jedné z chatek. Toho překvapil hluk z vedlejších zahrádek, kam se šel podívat, a v jedné z nich zahlédl muže, který tam neměl co pohledávat. „Na otázku, co tam dělá, neodpověděl a dal se na útěk. Na místo pak majitel zavolal policii,“ poukázala. Zloděj způsobil celkem škodu za více než 10 tisíc korun. Muž, kterému nyní hrozí za krádež a porušování domovní svobody až tři roky vězení, skončil ve vazební věznici. Už v minulosti byl za krádeže odsouzen.

Dalším výtečníkem je třiačtyřicetiletý muž ze Sokolova. Ten má na svědomí od loňského listopadu do letošní března nejméně patnáct vloupání do rekreačních chat na Sokolovsku a nejméně ve čtyřech případech i do přilehlých kůlen. „Konkrétně v obci Oloví, Novina, Dolní Rychnov, Vítkov, dále také v obci Těšovice a v Dolních Nivách. Muž vnikl na pozemky chat a za užití násilí vnikl dovnitř. Z chatek odcizil různé předměty, jako například potraviny, alkohol, oblečení nebo elektroniku,“ řekla mluvčí. Klec spadla uplynulou neděli, kdy si zloděje všimla v Boučí majitelka jedné z chat. Ta ihned přivolala policii. Na místo dorazil i psovod se služebním psem. Netrvalo tak dlouho a zloděj, který se ukrýval, byl v chatě dopaden.

Pachatel za sebou nechal škodu přes 87 tisíc korun. Nyní je stíhán za porušování domovní svobody, krádež a poškození cizí věci. Hrozí mu až tři roky vězení.

Ilustrační foto
Opět hořelo v ostrovské firmě na papírovou lepenku