„Kdybych se někdy v říjnu nebo listopadu rozhodl kandidovat na prezidenta, tak už budu mít za sebou plno setkání s lidmi. Pro mě je zpětná vazba důležitá. Někteří moji příznivci si myslí, že bych měl být zase premiérem a neměl bych kandidovat na prezidenta, protože ten nemá tolik výkonných pravomocí. Skvělý prezident by byl pan Fiala," řekl Andrej Babaiš letos v červnu.

Ví premiér, co vás trápí? Sledujte na deník.cz živé debaty s Petrem Fialou.
Koho chce koalice Spolu na Hradě? Měl by se za ANO ucházet Babiš? Debata napoví

Předseda vlády na Babišovu výzvu reagoval s úsměvem a odmítl ji. „Já si naopak myslím, že Andrej Babiš na prezidenta kandidovat chce. Jen to z nějakých podivných důvodů nechce zatím přiznat. Všichni vidíme jeho velice drahou kampaň. Spousta oslavných billboardů, jež si platí. A k tomu objíždění České republiky. Tedy to opravdu nezávisí na mně. Já dělám to, co jsem lidem slíbil a k čemu jsem dostal jejich důvěru.“

Lídr ODS a trojkoalice Spolu Petr Fiala ovšem dosud vlastního kandidáta nepředstavil. Možná už ho přestal hledat a pouze podpoří některého ze současných známých adeptů na prezidentské křeslo. Na to se Kateřina Perknerová premiéra zeptá ve třetí on-line debatě Deníku už ve čtvrtek od 10:00 hodin. Zapojte se i vy a odpovězte na anketní otázku.

Měl by se šéf hnutí ANO ucházet o Hrad? Má Andrej Babiš šanci uspět? Vyjádřete svůj názor v ANKETĚ Deníku pod článkem.