A rozhodně se v ní neztratil žák sokolovské školy, jedenáctiletý Adam Kolář. V prvním kole bojovalo všech čtrnáct soutěžících ve věku 11 až 16 let o postupových šest míst do druhého kola. Mezi nimi byl úspěšnýi Adam Kolář a svým výkonem získal třetí místo. I ve druhém kole, když už se bojovalo o medaile, výkon Adama nezklamal.

„Nakonec se projevila zkušenost a hráčská vyzrálost věkově starších soupeřů. Adamovi je 11 let a věnuje se hře na elektronické klávesové nástroje teprve třetím rokem, z olympiády si odvezl konečné 6. místo. I když to nebyla „bedna“, jeho vystoupení zanechalo u poroty hluboký dojem, a tak snad pouze věkový rozdíl a krátká hráčská praxe mu zabránily získat medaili. I tak blahopřejeme Adamovi za jeho zdařilou reprezentaci Sokolova a Karlovarského kraje na Olympiádě dětí a mládeže 2020,“ řekl ředitel sokolovské umělecké školy Roman Švancar.

Za dětmi z 1. stupně na ZŠ Sokolov, Rokycanova chodí od začátku školního roku pravidelně každý měsíc nyní už osmiměsíční Agátka s babičkou.
Osmiměsíční Agátka učí děti, jak se mají k sobě chovat