Ty sem přitáhly akvatrhy, které se po prázdninové přestávce opět do Chodova vrátily. A lákaly nejen na pestrý sortiment, ale i řadu novinek.

Tou první byla přednáška, která akvatrhy zahájila. „Spolupracujeme s uznávaným akvaristou Martinem Horákem, který si připravil zhruba desetidílný cyklus přibližně třicetiminutových přednášek,“ uvedl Daniel Grigar, organizátor akvatrhů. Každý měsíc tak čeká návštěvníky jedna přednáška, která se bude věnovat akvaristickým radám, tipům i trikům.

„Hlavní novinkou je, že jsme začali spolupracovat se světovou společností Dajana, která je v Česku i ve střední Evropě největším výrobcem krmiv a chemie pro akvária,“ upozornil Grigar. Do budoucna mají organizátoři v plánu vyhradit společnosti vlastní program na pódiu, kde představí například nové produkty.

Kromě velkého sálu zaplnili prodejci tentokrát i předsálí, organizátoři totiž hodně rozšířili akvaristickou sekci. „Přijelo zhruba 25 prodejců, všechna místa máme tentokrát zaplněná,“ pochvaloval si pořadatel, který je rád, že ohlasy na akvatrhy v Chodově jsou výborné a jezdí na ně lidé z blízkého okolí i jiných krajů republiky, dokonce i akvaristé z Německa. „Máme i obrovskou návštěvnost našich webových stránek, takže je vidět, že se lidé o nás zajímají i mimo akci. A dneska jsme je určitě příjemně překvapili,“ dodal.

Akvatrhy se budou konat vždy poslední sobotu v měsíci.

Mirákl je v současné době bezesporu nejúspěšnějším tanečním souborem v našem kraji.
Mistrovské tituly jsou jen třešinkou na dortu