Dubnový audit odhalil záporná čísla a závěrečná zpráva znepokojila nové vedení města. Znepokojivé výsledky podle starostky Věry Baumannové odhalily mimo jiné pochybení bývalého vedení města. Bývalý starosta Martin Loukota údajně měl být v jednu dobu starostou města a zároveň působil jako jednatel Novosedelské bytové. Ta má na starosti nákup i prodej tepla pro město. Zároveň měl být jednatelem firmy KAPPA KV, která zajišťovala pro Novosedelskou bytovou (NSB) například stavební zakázky.

„Vzhledem k obchodním činnostem mezi společností NSB a společností KAPPA KV lze usuzovat, že bývalý starosta města, který je ve společnosti KAPPA KV jednatelem a jediným společníkem, mohl upřednostňovat své osobní zájmy nad zájmem veřejným. S ohledem na zprávu auditorské firmy lze učinit závěr, že některá jednání a kroky bývalého starosty byly pro město Nové Sedlo a NSB finančně nevýhodné," říká starostka. 

Bývalý starosta Nového Sedla se brání nařčení, že by město v době jeho působení nevýhodně hospodařilo. Se závěrečnou zprávou nesouhlasí a tvrzení nového vedení města odmítá.


„V první řadě bych chtěl konstatovat důležitý fakt. Po účetní stránce nebyly ve společnosti, kde jsem působil, vykázané žádné nedostatky. K závěrečné zprávě o kontrole se nemohu blíže vyjádřit. Nemám ji totiž k dispozici, a to ani po žádosti, kterou jsem v této souvislosti odeslal starostce města. Bylo mi poskytnuté pouze závěrečné shrnutí této zprávy, a to ještě navíc bývalým kolegou ze zastupitelstva města," informoval Martin Loukota.


„Vím velmi dobře, jakým způsobem probíhalo zadávání úkolů kontrolorům, a předpokládám, že zpráva měla pouze jediný cíl – očernit moji osobu a vyřídit si staré účty. Odešel jsem před časem na vlastní žádost i ze zastupitelstva města. Kdybych věděl, jak bude zpráva vypadat, i když mám nyní pouze její stručný výtah k dispozici, tento krok bych neučinil. Věřím, že se obhájím, kde a kdy bude třeba, a bránit se budu. Již jsem předal závěr zprávy svému právnímu zástupci," říká na závěr bývalý starosta. Případem se nyní bude zabývat policie. „Oznámení jsme v tomto případě dostali a situaci prošetřujeme. V tuto chvíli ale nebudeme sdělovat žádné další informace," řekla tisková mluvčí policie Kateřina Krejčí.

Autor: Klára Čurlinová