Už na začátku dubna vypukne v Chodově jarní blokové čištění ulic. Technické služby se připravují na dvouměsíční umývání silnic, chodníků a parkovišť. Konkrétně je čeká 44 dnů včetně několika sobot, kdy vyrazí do ulic, kde na ně čeká nejedna překážka. Tou největší bývají auta řidičů, kteří zapomněli nebo zcela ignorují, že tím pracovní četě přidělávají starosti. Pro případ takové komplikace jsou v pohotovosti strážníci městské policie. Ačkoli věnují hodně času osvětě a informování veřejnosti, musejí často povolávat odtahovou službu. Pro nevšímavého motoristu to pak znamená zaplatit pokutu, a navíc ještě odtah.
„Stejně jako loni budeme i tentokrát v jednotlivých úsecích předem obyvatele informovat vylepováním upozornění na vchody panelových domů, aby si řidiči včas přeparkovali vozidla. Snažíme se o co největší osvětu a celkem se nám to i daří. V minulých letech se statistiky o počtu odtažených vozidel dlouho držely kolem dvou stovek. Loni jich už ale bylo jen 160, což je pro nás úspěch. Nyní budeme chtít toto číslo ještě snížit,“ prohlásil velitel Městské policie v Chodově Ladislav Staněk. „Myslím si, že městská policie dělá maximum, aby řidiči o blokovém čištění včas věděli,“ uvedl k tématu místostarosta Patrik Pizinger. „Na místě jsou vždy s týdenním předstihem umístěné dopravní značky s konkrétním termínem. Podrobný harmonogram se objeví také ve zpravodaji. Lidé ho do svých schránek dostanou koncem března,“ doplnil.

V Chodově jarní úklid startuje 2. dubna na okraji města v ulici Horní, další den následuje Hrnčířská a Nádražní. „Některé ulice není možné mýt po celých blocích, takže se do některé lokality i vracíme,“ zmínil jednatel Chodovských technicko-ekologických služeb Rudolf Pocklan.
Během čisticích dnů nebývá nouze ani o kuriozity. „Někdy je problém, když úklid vychází na pondělí a poblíž dané ulice je restaurační zařízení. O víkendu totiž někteří podnapilí lidé dopravní značení úmyslně otáčejí nebo různě přehazují. Jednou se také stalo, že motorista byl nucen zaplatit odtah za své vozidlo, které umístil v zóně značeného blokového čištění. Vše uhradil, i pokutu, a vzápětí své vozidlo nevědomky přeparkoval do další značené zóny, kde úklid pokračoval následující den,“ zavzpomínal velitel strážníků.