Sobotní podvečer patřil v Sokolově benefičnímu koncertu ve chlapcův prospěch. Na vstupném se podařilo vybrat přes 28 tisíc korun, tisícovými částkami přispěla také Farní charita a Tesco Sokolov. V kostele Sv. Jakuba Staršího na Starém náměstí zahrála pro Fanouška plzeňská kapela Touch of Gospel.

„Františkova rodina nás požádala o pomoc, a přišlo nám víc než vhodné vyjít jim vstříc. Benefiční koncert je jedna z cest, jak pomoci," řekl Jan Sebján z Farní charity, která koncert pořádala. Výtěžek má rodině šestiletého chlapce pomoci s financováním dvoutýdenního rehabilitačního pobyt ve slovenských Piešťanech. „„Fanoušek bojuje s mozkovou obrnou, má těžkou hypotonii. Následkem další nemoci má navíc těžkou sluchovou vadu, hraničící s oboustrannou hluchotou. Opakovaná rehabilitace je pro zlepšení kvality jeho života nutná," vysvětlila Sona Lehnerová, Fanouškova maminka. S chlapcem se snaží podstupoval léčbu u odborníků po celé České republice, pobyt v Piešťanech, který už František v minulosti absolvoval, ho ale velmi výrazně posunul vpřed. Cena rehabilitačního pobytu přesahuje 80 tisíc korun.

Výtěžek z benefičního koncertu tak rodině z velké části ulehčí. „Na vstupném na koncert se vybralo 28 200 korun, Farní charita věnovala 15 000 korun a 7500 korunami přispělo také Tesco Sokolov," informoval Jan Sebján. „Vzhledem k tomu, že chlapec potřebuje rehabilitace pravidelně, jistě to nebyla poslední akce," doplnil.