Byl to pro ně třetí výlov z celkových devíti, které mají během podzimu na programu. Na břeh rybníka přišlo několik desítek zvědavců, kteří se zajímali, jak se daří sumci albínu Vénovi.

„Byli jsme překvapeni z návštěvy, když se na břehu rybníka sešlo bezmála sto lidí,“ pochvaloval si návštěvu hospodář rybářů Václav Šnajdr. A chválit mohl celý výlov. „Já jsem nadmíru spokojen, jelikož jsem měli krásné přírůstky,“ pochvaloval si Šnajdr. Ryby z výlovu tradičně zamířily nejen do sportovních revírů, ale také na sádky. „Celkem jsme 1880 kaprů, 103 amurů, 60 línů, čtyři štiky a dvacet kilo bílé ryby rozvezli do našich sportovních revírů. Naopak jsme takzvaně zakomorovali 239 kaprů a dalších 78 kusů nabídli k prodeji,“ vypočítával hospodář Šnajdr. Během výlovu nemohl chybět ani zmiňovaný sumec Véna.

„Přibral na váze jeden kilogram, takže už váží jednačtyřicet kilogramů. Co se týče délky, tak povyrostl o dva tři centimetry,“ poznamenal Šnajdr. Tradiční tečkou za výlovy pak bude taneční zábava Dolovná, která bude na programu 23. listopadu od 20 hodin v chodovském KASSu. „Zájemci mohou zakoupit vstupenky již v předprodeji, a to přímo v KASSu nebo chodovském infocentru. Navíc se mohou těšit na tradičně bohatou nejen rybí tombolu. Letos pak bude hlavní výhrou sumec,“ podotkl Šnajdr. Společně s výlovy zahájili božičanští rybáři i prodej ryb. „Na našich sádkách si mohou zájemci rezervovat ryby na Vánoce, u nás budou stát 80 Kč za kilogram. Co se však týče vánoční ryby, cena bude ještě upřesněna,“ dodal Šnajdr. Ve vánoční rybářské nabídce opět nebude chybět nejen tradiční kapr, ale také amur, štika či sumec.

Chaty v rekreační oblasti zasažené požárem a zásah hasičů.
Na Velkém Rybníku řádil požár