Nejinak tomu bude i letos. Přestože je podle pořadatelů veselice zaměřená hlavně na děti a mládež, na své si přijdou i rodiče a senioři.
„Akci připravuje parta nadšených lidí měsíce dopředu. Naše kulturní komise v tomto úzce spolupracuje se základní školou. Akce zcela určitě nabývá na oblíbenosti, a to i přesto, že ji pořádáme v týdnu,“ říká starosta Březové Miroslav Bouda.

V úterý 6. února vyrazí průvod tradičních i novodobých maškar od základní školy k budově březovské radnice. Zde si nevěsta s ženichem vyzvednou klíč od města a začne bujaré veselí doslova po celém městě. Hudba, tanec, masopustní koblihy, kořalka, průvod masek, zabijačkový guláš, ovarová kolena, jitrnice, dechovka či diskotéka, prostě co hrdlo a tělo ráčí.

Do tradičních maškar, jako jsou ženich s nevěstou, kněz, smrťák, kůň, medvědář s medvědem, bába s nůší či žid, se oblékají žáci zdejší základní školy v čele s kantorkou Janou Novotnou.

„Program pro děti připravilo Hudební divadlo Hnedle vedle, chybět nebude dětský kabaret plný písniček, tance, her a soutěží, dále balónkové řádění, malování na obličej a také diskotéka v bowlingovém centru. Dospělé navštíví v restauraci herečka, vypravěčka a zpěvačka Pavlína Filipovská a k tanci i poslechu zahraje oblíbený dechový orchestr Březováček,“ vyjmenoval ředitel kulturního centra Michal Bedeč.

Průvod vychází od základní školy v 16 hodin.

V expozici, kterou připravuje městský historik Miloš Bělohlávek (na snímku), bude vystaveno i několik předmětů, které byly nalezeny ve znovuotevřené kryptě pánů z Plankenheimu.
Nová expozice dějin města nabídne řadu zajímavostí