Deník na návštěvěDeník na návštěvěZdroj: Deník

Masopust v Březové si rychle získal řady příznivců, kteří se neváhají připojit k průvodu a užít si masopustní veselici. Přestože je veselice zaměřená hlavně na děti a mládež, na své si přijdou i rodiče a senioři.

„Akci připravuje parta nadšených lidí měsíce dopředu. Naše kulturní komise v tomto úzce spolupracuje se základní školou. Akce zcela určitě nabývá na oblíbenosti, a to i přesto, že ji pořádáme v týdnu,“ říká starosta Březové Miroslav Bouda.

Průvod tradičních i novodobých maškar vyrážel od základní školy k budově březovské radnice. Tam si nevěsta s ženichem vyzvedli klíč od města a poté začalo bujaré veselí doslova po celém městě. Hudba, tanec, masopustní koblihy, kořalka, průvod masek, zabijačkový guláš, ovarová kolena, jitrnice, dechovka či diskotéka, prostě co hrdlo a tělo ráčí.

Ilustrační foto
Agresivita lidí na úřadech stoupá, řada pracovníků je nemocná či v karanténě

Do tradičních maškar, jako jsou ženich s nevěstou, kněz, smrťák, kůň, medvědář s medvědem, bába s nůší či žid, se oblékají žáci základní školy.

Program pro děti je vždy bohatý. Nechybí dětský kabaret plný písniček, tance, hry a soutěže. Pro dospělé je zase bohatý program s muzikou a tancem v březovském multifunkčním centru a jeho okolí.