Pochutinami z brambor se tam místní pochlubí už v sobotu v restauraci hotelu Sport. Kuchtíci letos mají za úkol vyrobit pochutinu z brambor a zelí.

Jak ale vůbec soutěž vznikla? „První myšlenka nás s manželem napadla v roce 2011 při dlouhé cestě domů z dovolené. Chtěli jsme uspořádat veřejnou akci, při které se sejdeme a pobavíme s bublavskými přáteli a známými. Musím přiznat, že jsme se inspirovali u kamarádů, kteří již několik let pořádají podobnou akci v Plzni – Božkově a hlavní surovinou je kysané zelí. My jsme zvolili pro podzim a pohraničí typické brambory, které se dají konzumovat na stovky způsobů," říká pořadatelka akce Michaela Nyklesová. Přihlásit se podle jejích slov může naprosto každý.

„Stačí připravit bramborový pokrm odpovídající danému tématu. Interpretace tématu je na každém z nás. To je hlavní disciplína, vyhlašovaná na první tři místa. Ostatní, vedlejší, ale ne nedůležité disciplíny jsou Cena za obzvláště originální název a Cena za mimořádný estetický dojem," pokračovala. Letos se uskuteční už čtvrtý ročník. Těch uplynulých se zúčastnilo asi padesát lidí. „Překvapivé jsou především originální a rozmanité interpretace témat a názvů," uvedla. Soutěžící se mohou přihlásit ještě do čtvrtka 30.10. Důležité je kromě jména soutěžícího uvést také název pokrmu. Soutěž začíná v sobotu v 17.30 hodin, ale výtvory je nutné donést o čtvrt hodiny dříve. „Každý soutěžící či návštěvník akce obdrží hlasovací lístek a může začít s ochutnáváním a hodnocením. Výtěžek z akce bude stejně jako v předchozích letech věnován na dobročinné účely," doplnila pořadatelka.

Kdy: Sobota 1. listopadu hotel Sport Bublava
Začátek: 17.30 hodin

Přihlášky na: mhradkova@seznam.cz
nebo
na telefonu 777 669 795