Končíte středoškolské nebo vysokoškolské studium a připravujete se na budoucí povolání? Nebo jste v evidenci úřadu práce, nebo jen přemýšlíte o změně povolání? Pak navštivte dnes burzu pracovních příležitostí, která se koná ve sportovní hale Integrované střední školy technické a ekonomické v Sokolově. Burza sklidila úspěch už v Chebu, nyní je plně připravena právě v Sokolově. Účastní se jí téměř třicítka zaměstnavatelů z celého kraje. Burza práce je přístupná od 9. do 16. hodiny.

„Na burze budou mít zaměstnavatelé výstavní stánky, u kterých budou prezentovat nabídku pracovních míst. V současné době máme přihlášeno 28 zaměstnavatelů. Návštěvníky burz budou v hojném počtu studenti posledních ročníků středních a vysokých škol. Máme přislíbenu účast téměř všech posledních ročníků SŠ na Sokolovsku. Dále uchazeči evidovaní na úřadu práce a ostatní zájemci o zaměstnání," uvedla projektová manažerka burzy Lenka Bílková z Krajské hospodářské komory Karlovarského kraje.

Burza práce ale může pomoci také zaměstnavatelům, kteří mají nouzi o kvalitní zaměstnance. „Jde o úplně první burzy zaměřené na prezentaci zaměstnavatelů z regionu, dosud zde byly pouze přeshraniční burzy. Chceme, aby se na burzách potkali a poznali místní zaměstnavatelé, uchazeči o práci a také studenti posledních ročníků středních a vysokých škol, tedy budoucí absolventi škol a potenciální zaměstnanci. Zaměstnavatelé budou mít své výstavní stánky a budou nabízet svá volná pracovní místa," řekl včera Deníku ředitel Krajské hospodářské komory Karlovarského kraje Stanislav Kříž.

„Snažíme se tak udržet absolventy v regionu a pomoci jim získat práci u našich členských firem. Věříme, že tímto krokem přispějeme k motivaci absolventů a absolventek škol i dalších uchazečů o zaměstnání pracovat a žít v Karlovarském kraji," doplnil.
Součástí dnešní burzy práce bude i doprovodný program, především v podobě přednášek s odborníky. Uchazeči se v dvacetiminutových workshopech dozvědí, jak správně napsat životopis a jak vhodně vystupovat a komunikovat při pracovním pohovoru.

Pracovní pohovor nanečisto si pak zájemci budou moct i na místě vyzkoušet. Bude možné si na místě nechat také zhodnotit životopis personalistou nebo se poradit s vizážistou o správném oblečení na pohovor.