Bývalé autobusové nádraží v Sokolově bude sloužit jako vyhrazené parkoviště. Plocha, kterou loni nahradil nový dopravní terminál u vlakového nádraží, zatím ležela ladem. „Autobusy Karlovy Vary, kterým patří, ale budou hledat i další využití pro budovy nádraží," sdělil ředitel společnosti Zdeněk Suchan.

„Dohodli jsme se se Sokolovskou uhelnou, že bude využívat část nádraží pro své vyhrazené parkoviště. Další část pak budeme využívat my pro odstavení autobusů," nastínil Suchan. Jak upřesnil, vstup na nádraží bude přes závoru, kterou tam umístí v nejbližší době.

Autobusy Karlovy Vary jednaly o využití budovy bývalé čekárny pro sociální služby, to ale zatím nevyšlo. Také nápad, že by se plocha využila pro pořádání trhů, se zatím realizovat nebude. Podle Suchana se ale budou dál hledat možnosti, jak zbytek nádraží využít.


Bývalé autobusové nádraží chtělo původně využít město Sokolov jako odstavné parkoviště. Nakonec se ale s Autobusy Karlovy Vary nedohodlo na podmínkách. Odstavné parkoviště proto vznikne o několik set metrů dál, u areálu Bohemia. Autodopravce chtěl za plochu podle starosty Sokolova Zdeňka Berky nájemné v řádech statisíců ročně.

„Původní dohoda přitom zněla jinak," podivoval se Berka. Pokud by město muselo za parkoviště platit, museli by do svých peněženek sáhnou i řidiči. Tím by záchytné parkoviště pro řidiče, kteří přijedou do Sokolova z okolních měst a obcí, ztratilo svůj smysl. Prozatím zde dopravce odstavuje i některé ze svých autobusů.


„Nový dopravní terminál je hezký, ale najde se pár chybiček," tvrdí jeden z řidičů, který nechtěl být jmenován. Vadí mu právě nedostatek místa na odstavení vozů. Musí tak prý nadále parkovat na původním autobusovém nádraží, i když nové pěkné zázemí mají na terminálu.


Využitím plochy bývalého nádraží na parkoviště by se mohla částečně uvolnit parkovací místa před sportovní halou a u integrované školy.