O budovu bývalé 4. základní školy v Sokolově má zájem investor ze Saúdské Arábie. Ten by chtěl v místě zřídit komunitní centrum. Tuto novou a pro mnohé překvapivou informaci sdělil starosta Sokolova Jan Picka. Vedení města se s arabskými zájemci sejde v červnu. Již v těchto dnech ovšem starosta nastínil, co je pro město prioritou.

„Ano, ozval se investor ze Saúdské Arábie a žádá nás o schůzku, na které nám hodlá přednést svůj návrh. Schůzku jsme neodmítli, zdvořilostně si delegaci vyslechneme. Podle mých informací mají zájem o zřízení komunitního centra. Pro nás jsou však v tomto případě prioritou senioři a přestavba školy na domov pro tuto věkovou skupinu," řekl Picka.

Sokolov chce na místě vybudovat domov pro seniory se čtyřiadvacetihodinovou péčí. Do projektu se snaží město zapojit i kraj. Řeší se také problém s výměníkem tepla a budova jako taková. Ta není momentálně pro potřeby seniorů a jejich ošetřovatelů vhodná. Musela by se buď přestavět, anebo zbourat a postavit nová.

„Peníze na projekt máme," potvrdil starosta. Ozval se též opět soukromý investor, který chtěl také stavět domov pro seniory. Občané z této lokality bedlivě hlídají rozhodnutí zastupitelů. Nechtějí, aby se z budovy stala ubytovna.

„S Arabama si asi děláte srandu, né? My chceme buď demolici a parkoviště, nebo domov pro seniory, jak slibuje město," reaguje na informaci jedna z obyvatelek.