Bývalý ředitel Loketských městských lesů Pavel Scheuer měl zpronevěřit téměř 240 tisíc korun. Peníze měl inkasovat při proplácení pojistného za služební auta, mezi něž opakovaně zařadil i svůj osobní vůz. Obvinění si Scheuer od policie vyslechl v úterý. Sám ale svoji vinu popírá a obvinění označil za účelový postup, který ho má zdiskreditovat. Hrozí mu až osm let za mřížemi.

„Sdělili jsme obvinění sedmapadesátiletému muži z Karlovarska. Vědomě za účelem vlastního obohacení měl v srpnu roku 2008 uzavřít pojištění odpovědnosti a základní havarijní pojištění vozidla na své soukromé osobního auto a zařadit ho do skupinového pojištění firmy," informovala policejní mluvčí Kateřina Krejčí. „Následně měl opakovaně ve čtyřech případech schválit a předat účetnictví k proplacení ročních nákladů na zmíněné pojištění. Fakt, že se jednalo i o náklady na jeho osobní vozidlo, úmyslně zamlčel. Firmě tak způsobil škodu předběžně odhadnutou na 240 tisíc korun. Pokud se mu vina prokáže, hrozí mu až osmiletý trest odnětí svobody," potvrdila mluvčí.

„Ano, v úterý jsem si od policie převzal obvinění," připustil Pavel Scheuer. „Jde o stále probíhající policejní šetření, takže tuto věc nehodlám řešit v tisku. Nicméně mám pocit, že jde stále o účelový postup, který začal už odvoláním bývalého managementu v Lesích. Spolu se svým právním zástupcem budu konzultovat další kroky. Jsem přesvědčený a dokážu to i ochotně vysvětlit, že jsem dělal vždy maximum ve prospěch společnosti Loketské městské lesy," konstatoval Scheuer. Výkonným ředitelem a zároveň jednatelem Loketských městských lesů byl od roku 2008 do roku 2012.

„Z mého pohledu je jedině dobře, že se podařilo shromáždit dostatek materiálů, aby mohlo padnout konkrétní obvinění. Je evidentní, že v hospodaření Loketských městských lesů nebylo něco v pořádku. Momentálně ale nevím o nic víc než to, že vyšetřování pokračuje. V celé věci zůstávám i nadále nestranný, takže jak bude vše pokračovat, ukáže až rozhodnutí soudu," řekl starosta Lokte Zdeněk Bednář. Vyjádření současného ředitele Loketských městských lesů Františka Koláře se Deníku včera získat nepodařilo.