Česko zpívá koledyČesko zpívá koledyZdroj: Archiv DeníkuPo dvou covidových letech se oblíbená akce opět uskuteční živě na náměstích i návsích, zpívá se 7. prosince od 18 hodin. V Plzni se obří sbor sejde tradičně na náměstí Republiky. Na pódiu vánočních trhů vystoupí dětský sbor Jiřičky, chybět nebude ani řada hostů včetně primátora Plzně Romana Zarzyckého, trenéra Viktorie Plzeň Pavla Horvátha, hokejisty Michala Houdka či zpěváka Martina Maxy.

Zazní opět šest vánočních písní. Letos to budou Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Pásli ovce valaši, Jak jsi krásné, neviňátko a Vánoce, Vánoce přicházejí. Kompletní texty koled najdete na webu www.ceskozpivakoledy.cz, kde je ve formátu pdf ke stažení zpěvník. V den konání texty také vyjdou ve všech regionálních vydáních Deníku. „Hlásí se nám stále další obce. Je to jednoduché, stačí vyplnit formulář na webových stránkách. My se na vás budeme těšit především na plzeňském náměstí,“ vysvětluje regionální šéfredaktor Kamil Kacerovský. Zpívat se bude třeba v Horní Bříze, v Konstantinových Lázních či ve Staňkově.

Pokud se nemůžete účastnit osobně, můžete zpívat i z pohodlí svého domova třeba s Českým rozhlasem, který stačí jen naladit v uvedený čas.