Za prvé to bude mnohem více čertů v průvodu, za druhé budou moci průvod vidět lidé na velkoplošných obrazovkách. „Letos to bude fakt peklo. Máme přislíbeno zhruba 60 až 70 čertů," potvrdil ředitel Městského domu kultury v Sokolově Ladislav Sedláček.

Loni jich byla necelá čtyřicítka. Průvod čertů bude zahájen 11. prosince od 16.30 hodin na náměstí Budovatelů. Dále bude pokračovat ulicí K. H. Borovského kolem obchodního domu Ural a městského úřadu ke kruhovému objezdu směrem k Rooseveltově ulici a na Staré náměstí.

„Tentokrát budete moci celý průvod sledovat také na třech velkoplošných obrazovkách umístěných na náměstí Budovatelů a Starém náměstí," prozradil další novinku Sedláček.

Krampus je figura, která v rakouském a jihoněmeckém folkloru odpovídá českému čertovi. Průvod krampus čertů provází nejen oheň, ale také hluk řinčících zvonů, řetězů i křik přihlížejících či samotných pekelníků. Po průvodu na Staré náměstí nebude chybět pravý čertovský rej.

Sokolov loni poprvé rozšířil adventní svátky. Přibyly stánky a sváteční program byl i ve všední dny. „Zatímco v pracovní dny se mohli lidé o svátcích zastavit na svařené víno nebo například vyzkoušet s dětmi kolotoč, o víkendech opět chystáme program, který bude připraven na Starém náměstí," řekla místostarostka Sokolova Renata Oulehlová.