Řeč je o chodcích, kteří míří z Dolního Rychnova do Sokolova. Chybí jim přechod pro chodce na silnici, která patří kraji. Po letech urgencí a žádostí se možná dočkají. „Dolní Rychnov dlouho upozorňuje na tuto situaci a žádá přechod pro chodce. Chodí zde tamní děti do sokolovské základní školy v lokalitě Vítězná. Hlavní silnici přebíhají takzvaně nadivoko. Silnice je Karlovarského kraje,“ popsal situaci kolem nebezpečného úseku starosta Sokolova Jan Picka.

Zároveň informoval, že v nebezpečném úseku vyroste tolik potřebný přechod pro chodce. „Náklady na vybudování budou zhruba 1,1 milionu korun. Podílet se na nich bude třetinově Sokolov, Dolní Rychnov a Karlovarský kraj,“ upřesnil. Začít by se mělo na jaře příštího roku.

Na stejné silnici o pár stovek metrů výše je další nebezpečná křižovatka. Zde nedávno rozdali strážníci MP 134 chodcům reflexní prvky. Ti zde totiž přecházejí vozovku v ranních hodinách do práce a je velmi lehké je z pozice řidiče auta přehlédnout. I zde se volá po vybudování kruhové křižovatky s přechody pro chodce. Hrubý odhad některých odborníků hovoří o nákladech 12 milionů.

Ilustrační foto
Naši prvňáci ze ZŠ Dukelská v Kraslicích