„Mě to tady velmi baví a moc se mi tu líbí. Můžeme si tu kreslit a malovat, hrát si s auty, s legem, skákat na míči. A chodíme i ven na školní zahradu,“ říká šestiletý Martin Nováček z Chebu. „Za dobu, co sem chodím, jsem si tu nakreslil například řepu a hodně jsem si zaskákal na gymnastickým míči. Venku s kamarády chodíme do prolézaček. A také si tam hraji s míčem,“ vypráví předškolák. Pochvaluje si i opodál sedící osmiletý Aleš Hroch, taktéž z Chebu.

„Vyrobil jsem si tu už vlaštovku, hodně si kreslím, s ostatními dětmi si tu hraji karty anebo pexeso. Hodně si tu hrajeme i s legem, s kterým hodně sestavujeme,“ povídá Aleš Hroch. „Hodně chodíme i na vzduch na školní zahradu, kde je spousta prolézaček. V budově školní družiny hrajeme taky takový malý fotbal. Máme tu pořád nějakou aktivitu, kterou nám vymýšlí paní vychovatelky, je to tady skvělý. Našel jsem si tu spoustu nových kamarádů. Jsem spokojený,“ usmívá se.

Ilustrační foto.
U nakažené ženy z Ruska uklízely zdravotní sestry

Děti přijdou do školní družiny ráno. V poledne dostanou oběd a odpoledne svačinu, které sem zaváží jedna z chebských jídelen.

„Chodíme často na venkovní školní hřiště. Většinou se děti věnují kreslení, malování, vystřihování a tak podobně,“ informuje vedoucí vychovatelka školní družiny Naděžda Hegerová.

Celkem se u dětí střídají čtyři. Všechny se snaží vymyslet pro děti takové aktivity, aby se nenudily. „Tím, že každé dítě je z jiné školy, tak se s ním do školy nepřipravujeme, musí se každé učit doma s rodiči. Nevozí si sem ani úkoly. Hlavním cílem je, abychom děti zabavily, aby tu měly různorodé dětské aktivity. Zatím jsme tu měly maximálně čtyři děti. A uvidí se, jestli bude potřeba, abychom se střídaly častěji, nebo zda nás bude více. Mělo tu být dětí více, ale maminky si vzaly ošetřovatelské volno. Situace se každým dnem mění a mohou v dalších dnech přijít další děti, to není problém. Hasiči i policisté na naši školu kontakt mají, takže vědí, kam se mohou obrátit,“ zdůrazňuje vedoucí školní družiny.