„Především jsme potřebovali zvýšit kapacitu školy. Místo půdy vznikly dvě nové odborné učebny včetně zázemí pro kantory. Rekonstrukce byla náročná, zvedala se totiž střecha,“ říká zástupce ředitele školy Jan Kuzebauch.

Na stavbě se ve čtvrtek konal další z kontrolních dnů. Práce jsou podle něho podle plánu.

„Byly vyměněny elektroinstalace a použity moderní protipožární standardy. Jsou tam i nové protipožární dveře, které při požáru samy reagují. Do nových učeben jsou bezbariérové přístupy,“ zdůrazňuje Kuzebauch.

První týden nebude vyvařovat ani kuchyň. Vyměňují se tam okna a dveře a i tam bude potřeba uklidit a připravit vše na první strávníky.

Vedení školy uklidňuje rodiče, že družina bude k dispozici. „Končí mi mateřská dovolená s mladší dcerou, takže už musím řešit podobné věci. Družina ale pojede normálně, takže by to neměl být problém,“ říká Hanka Vimrová, matka sedmileté Elišky.

Fungováním družiny, tedy dohledu nad dětmi, podmiňovalo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR schválení žádosti ředitele školy. Jejím zřizovatelem je město. Zmíněná rekonstrukce vyjde zhruba na 35 milionů korun.

Nábory vojáků budou pokračovat i v nadcházejícím školním roce.
Uchazeči nesplnili fyzické testy, vojenská škola nebude