Školáci v rámci projektu Sazka Olympijský víceboj vyhráli trénink s olympionikem, kterým byla právě Kateřina Kudějová. „Připravujeme s týmem dětem trénink, během kterého jim chceme přiblížit, co dělám já. Abychom jim to zpestřili, dáme jim oblečení, ve kterém jezdím, a do ruky pádlo. Akorát jim při slalomu mezi kužely bude chybět loď," říká olympionička a mistryně světa v jedné osobě.

Pro děti to bylo zajímavé, líbilo se jim nahlédnutí pod pokličku kanoistiky a po počátečních rozpacích při oblékání výstroje byly další výměny během štafety rychlé a plné povzbuzování.

Kateřina se zúčastnila více akcí, na kterých hrál prim pohyb a děti, a je příjemně překvapená. „Překvapilo mě, že kamkoliv přijedeme sportovat, hýbat se, tak vidím na dětech, že je to hrozně baví a zařadí se opravdu snad každý z nich. Za mě na základní škole bylo dost těch, kteří seděli na lavičce a říkali, že jsou nemocní a nemohou cvičit," říká Kudějová.

Včerejší akce se zúčastnilo na 70 dětí ze třetích až devátých tříd. „Bylo to fajn. Nejtěžší bylo asi převlékání do kanoistické výstroje během štafety. Ale zase jsme se u toho nasmáli," říká jedna ze školaček.

Činili se i páni kluci. Ti ocenili nejen pět závodních disciplín, ale líbil se jim i doprovodný program. „Hakisák triky byly dost dobrý," říká jeden z deváťáků. Moderátorem akce byl totiž Honza Weber, sedminásobný mistr světa ve Freestyle footbagu (hakisák), který dětem předvedl své triky. Vrcholem bylo jeho soutěžní vystoupení z mistrovství světa, při kterém bylo vidět, že Honza trénuje již úctyhodných 16 let, a za své kousky sklidil bouřlivý potlesk.