Vyřádit se mohly na akci Děti baví Loket a další bohaté vyžití je čeká při zábavném odpoledni O loketský poklad.

Dala ho dohromady Petra Karlíčková, maminka na mateřské dovolené. „Původně jsem chtěla uspořádat pohádkový les, ale nesehnala jsem tolik dobrovolníků, tak jsem celý nápad nakonec přetvořila,“ přiblížila. „Neříkám, že se tady ve městě koná málo akcí, ale podle mě, nikdy toho není dost,“ říká s úsměvem.

Našla tedy nadšence, kteří chtějí ukázat, co umí, sehnala atrakce, připravila stanoviště. Využije nejen prostor kolem loketských rybníčků, ale dokonce i rybníčky samotné.

Sokolovské kulturní léto
Kultura přes léto ve městech nespí

Během odpoledne se budou moci děti vyřádit na různých atrakcích, jako je skákací hrad či kolotoč. Uvidí minizoo i párek papoušků ara. Připraveny jsou dílničky – hudební, žonglování, kouzla s klaunem – nebo třeba ukázky sebeobrany a karate. „Přijedou přímo mistři světa a Evropy v kata i kumite z České asociace okinawského karate a kobuda,“ uvedla. Svou zručnost předvedou i modeláři letadýlek. Menším dětem je pak určen stánek Play Wiselly, kde si můžou hrát a rozvíjet jemnou motoriku. V dílničkách si děti vyrobí koníka, panáčka z korálků, šampon nebo obrázek z písku. Chybět samozřejmě nebude malování na obličej a jízda na koních. A pozvání přijal i Krteček.

Připravena jsou i stanoviště. „Děti budou plnit úkoly a za to je čeká vždy malá odměna. Tu velkou pak dostanou ve finále v týpí, kde jim šamanka umožní vybrat si dárek z tomboly,“ poznamenala organizátorka.

Vyžití najdou děti i přímo na rybníčcích, kde si užijí různé vodní radovánky, například aquazorbing nebo domácky vytvořené vodní lyže a ručkování na laně.

Program je velmi bohatý. Zbývá už jen dodat: neděle 30. července od 13 do 18 hodin ve Sportovní ulici „u rybníčků“.