Rozhodla se totiž, že pomyslné žezlo přenechá mladší generaci. „Je tu mnoho mladých lidí, kteří mají sílu a chuť pracovat pro obec a lidi tady. Vesnici potáhnou dál, protože mají Jindřichovice rádi," říká jednoznačně starostka, která se už pomalu balí.

Vzpomíná přitom na své začátky. „Neměla jsem tehdy ambice stát se starostkou, ale nakonec to tak prostě vyplynulo. Dali jsme dohromady partu lidí, kterým vadilo, že třeba polovina lidí musí platit za vodu, jiní ne. Moc se toho pro lidi nedělalo," říká Anna Polívková, která před nástupem do vedení obce pracovala patnáct let v zemědělství a třeba také jako tlumočnice.

Anna Polívková je v obci oblíbená. Pamatuje si ale doby, kdy musela lidem vysvětlovat, proč obec povolí na svém katastru výstavbu větrného parku. Místní měli strach především z hluku a z narušení rázu krušnohorské přírody. Starostka všem trpělivě vysvětlovala všechna úskalí a co to obci přinese. Uspořádala například i zájezd do podobného větrného parku, aby se lidé v reálu přesvědčili, jak vše funguje. „Nakonec přináší větrný park do obce ročně půl milionu korun. Díky tomu a dalším dotacím jsme vybudovali vodovod, kanalizaci. Podařilo se nám získat dotace 40 milionů korun. To je pro obec s pár stovkami obyvatel velká suma," uvedla Polívková. Má také radost z toho, že se do obce stěhují rodiny s dětmi a staví tu nové rodinné domy.

„To je známka toho, že se u nás lidem líbí, že se tu cítí dobře." S tím nelze než souhlasit. Obec například pořádá obří dětský den, kdy sem přijedou stovky lidí z okolí. Místní se semknou a po celé obci připraví pohádkovou cestu, stanoviště mají na svých soukromých zahradách u rodinných domů, soutěží s dětmi, které si odnášejí hromadu dobrot. „Všichni pomáhají dobrovolně," poznamenala starostka, která zároveň vyzdvihla práci samotných obyvatel Jindřichovic i zastupitelů. „Podporovali nás a díky tomu se řada věcí povedla."

Za zmínku stojí například fakt, že Jindřichovicím se podařilo získat zpět do vlastnictví 52 hektarů lesů, což obci přináší milionový zisk. Kromě vodovodu a kanalizace se obec pustila do oprav cest. Vysoudila také dva lomy v krásné přírodě, kam mohou lidé chodit, stejně jako mohou využívat nové kulturní zóny v obci. Jindřichovice musely zabojovat i o školu a školku. „I to se povedlo. Obec přenecháme zabezpečenou," doplnila Polívková, která se chce nyní věnovat vnoučatům, cestování a starání se o své rodiče.