Sportovní kluby v Chodově  potěšila  příjemná zpráva, vedení města je totiž finančně podpoří. Větší podporu získají především organizace, které se věnují dětem. Peníze, které radnice mezi sportovce rozdělí, pochází z výnosů na hracích automatech.„Individuální dotace jsou letos vyšší o sto procent. Podstatně více peněz z hazardu dostanou v letošním roce chodovské sportovní organizace a spolky, které pracují s dětmi. A to o rovných sto procent. Zatímco loni mezi ně rozdělila radnice v rámci takzvaných individuálních dotací 400 tisíc korun, letos to je 800 tisíc," řekl za chodovskou radnici Martin Polák.
Město mělo na stole 21 žádostí o dotaci v celkové výši přesahující jeden milion korun. Zastupitelé všechny kromě jedné schválili, a poskytnou tak zmíněných 800 tisíc.


„Žádosti o dotace byly opodstatněné, nechtěli jsme je tedy nijak dramaticky krátit," vysvětlil vyšší podporu města starosta Chodova Patrik Pizinger. Na peníze se tak mohou například těšit v TJ Plamen Chodov, TJ Batesta Chodov či DDM Bludiště. Podporu sportovci chtějí využít mimo jiné na renovaci areálů, nákup pomůcek, vybavení a dresů a cesty na závody.
„Náš klub má velkou radost z toho, že město podpořilo mládež. Peníze to jsou myslím z hazardu, a tak je alespoň k něčemu užitečný. Žádali jsme o finanční podporu právě pro mladé cyklisty. Můžeme jim koupit nové dresy a ušetříme rodičům peníze za cestovné a startovné, věřím, že i pro ně je to tedy dobrá zpráva," svěřil se za chodovský klub TJ Plamen František Nádvorník.


Podobný záměr má i TJ Batesta Chodov, kde žádalo o podporu několik oddílů najednou. Tenisté chtějí finance použít například pro nákup nové antuky.
„Dohromady se náš klub skládá z několika oddílů, máme oddíl gymnastů, tenistů a dalších sportovců. My konkrétně jsme žádali pro mládež tenistů. Přidělené dotace hodláme použít na nákup antuky pro další léta, je to pro nás velký přínos a jsme za něj rádi," doplnil Jaroslav Hupfer za tenisový oddíl TJ Batesta.