I v případě dobrého počasí budou o svátcích ve službě desítky zaměstnanců Skupiny ČEZ různých profesí. Nejvíce bude techniků v elektrárně Tisová, operátorů v plzeňském call centru a montérů poruchové služby. Klid nečeká ani dispečery či obsluhu malých vodních elektráren na Mži a Vydře.

„Další desítky lidí může do práce dostat případná nepřízeň počasí, na své plány se tak nemohou spolehnout zejména další členové montážních čet a telefonistů, kteří mohou být povoláni do práce podle potřeby," sdělil Martin Sobotka, mluvčí Skupiny ČEZ pro západní a střední Čechy.

Kromě počasí jsou Vánoce a oslavy konce roku sami o sobě zdrojem rizika, kuráž posilněná alkoholem, neopatrnost při zapojování darovaných elektrospotřebičů, zábavná pyrotechnika a další chování spojené s oslavami může zaměstnat specialisty Skupiny ČEZ a integrovaného záchranného systému.

„Přejeme lidem, ať mají klidné Vánoce i Silvestr, pokud se přece jen nějaký problém vyskytne, ať neváhají volat naši poruchovou linku 840 850 860, budeme připraveni. Svítící stromeček je tradiční součást naší profesní hrdosti," uvedl generální ředitel ČEZ Zákaznické služby Igor Šmucr.