Každý měsíc tu místní obchodníci nabízeli svoje produkty. Davy lidí trhy nepřitáhly, přesto si podle starosty Tomáše Svobody místní na trhy zvykli a město v jejich pořádání hodlá pokračovat i v příští sezoně.

„S chladnějším počasím účast tady na trzích spíš klesá. Jak ze strany návštěvníků, tak trhovců, jak můžete vidět," smál se kynšperský včelař Josef Hořejší. V úterý odpoledne už zůstali na tržišti jenom dva, ostatní stánky zely prázdnotou. „Lidi ale sem tam chodí. Med na farmářských trzích prodávám už od začátku, co se začaly pořádat. Ještě když bývaly nahoře, na náměstí SNP," poukázal na to, že se trhy v letošním roce přesunuly na plácek u kostela.

Zásadní nárůst, ale ani pokles zájmu o farmářské trhy nezaznamenal ani kynšperský starosta. „Myslím, že lidé už si na trhy tak nějak zvykli. Rádi bychom je zachovali i do budoucna, v příští sezoně se na ně lidé mohou určitě těšit zas," uvedl Svoboda s tím, že město pro farmáře nakoupilo stánky. Ty ale využívá i k dalším příležitostem. „Slouží nám dobře při většině městských akcí a oslav. Jinak podle mého názoru je místo konání trhů nyní ideální, bezprostředně u něj zastavují autobusy. Přesouvat se tak trhy pravděpodobně nikam nebudou," dodal. Sezona trhů znovu začne v jarních měsících.