„Většina lidí umírá mimo domov v různých zdravotnických zařízeních, i když více než 75 % české populace chce své poslední chvíle dožít doma, mezi svými blízkými. H-fest je pokusem Hospice sv. Jiří a Domácího hospice Motýl tento stav změnit. Proto všechny srdečně zveme na sobotní odpoledne a večer do prostor divadla," říká za organizátory Ján Sebján.

Festival začne úderem 14. hodiny. Na pódiu divadla MDK v Sokolově vystoupí hudební skupiny mnoha žánrů. „Bude se navíc promítat film a proběhne malá přednáška na téma Doma je doma. Celý tento festival si klade za cíl právě seznámit veřejnost s prací mobilních hospiců v našem kraji. Program je pestrý. Zahájí ho koncert gospelového souboru Touch of Gospel z Plzně. O hodinu později promítneme český film Domácí péče. Po jeho skončení se uskuteční debata na téma Doma je doma – o doprovázení. V 18 bude připraven koncert vážné hudby. Na klavír a cello se představí Linda Coganová a Vladimír Kubálek. V 19 hodin vystoupí sokolovská kapela Blahobeat. A od 20 hodin je připraveno vystoupení kapely Naden," doplnil s tím, že cena vstupenky na celý festival je 100 korun.

Například Domácí hospic Motýl v Sokolově má za sebou více než rok provozování. Je historicky prvním zařízením svého druhu na Sokolovsku, které pomáhá pacientům v terminálním stadiu nevyléčitelných nemocí důstojně dožít v domácím prostředí.