Schody před Hornickým domem v Sokolově jsou konečně hotové a mohou po nich vyjít návštěvníci dnešního výročního plesu. Město vybralo na jejich rekonstrukci firmu z Prahy, se kterou nemělo žádné zkušenosti. Ta schody dokončila se skluzem, za který městu zaplatí penále. To se vyšplhalo na stovky tisíc korun. Za každý den prodlení zaplatí firma deset tisíc korun. Penále by tak ke včerejšímu dni činilo 200 tisíc korun.

„Původní stavba schodů byla devadesát let stará, bylo načase to spustit. Na schodech stávalo i pódium pro vystupující interprety při Hornické pouti," potvrdil nutnost oprav ředitel kulturního střediska Ladislav Sedláček.

Firmy se do této zakázky nehrnuly. Město si připravilo 5 milionů korun, ale do výběrového řízení se nepřihlásil nikdo. Sokolov tak byl nucen přihodit tři miliony. O zakázku se poté ucházelo pět firem, ta vítězná vyhrála zakázku za 7,2 milionu korun.

Sokolov s ní neměl žádné předchozí zkušenosti, a přesto ji vybral. Hlavním kritériem totiž byla cena. Nutno dodat, že díky akcím v Hornickém domě, kde sídlí městský dům kultury, město předalo staveniště o měsíc později, než bylo třeba.