Radním se však ještě předtím nezdála nízká cena, a tak si pozvali vedení firmy, aby jim částku obhájilo. Sokolov se totiž v minulých letech trápil s opravou sousední ulice Vítězná na stejnojmenném sídlišti. Zde stavaři nacházeli po odkrytí neustálá nepříjemná překvapení. „Podařilo se vybrat dodavatele na rekonstrukci ulice Spartakiádní. Cena, za kterou opravu firma nabídla, byla velice příznivá. My jsme je proto opětovně požádali o vysvětlení ceny,“ říká starosta Sokolova Jan Picka.

A proč? To je podle starosty jasné. „My už jsme od samého začátku říkali, že vícepráce tam samozřejmě žádné nechceme, nebo jen v minimálním rozsahu. Udělali jsme pro průzkum lokality maximum včetně kamerových zkoušek, georadaru. Chtěli jsme nasbírat co nejvíce informací a věříme, že dodavatel je obeznámen se situací v ulici Spartakiádní,“ dodal Picka. Podle něj dodavatel městu logicky zdůvodnil své ceny a město je rádo, že oproti předpokladům ušetří necelých 6 milionů korun. „Rozpočtově jsme počítali s částkou necelých 20 milionů korun v obou etapách,“ dodal Picka. 

Oprava kapličky v Čiré.
Stará kaplička v Čiré se dočkala záchrany

Rekonstrukce ulice Spartakiádní je navržena v úseku od křižovatky s ulicí Vítěznou po křižovatkový rozjezd u přemostění Lobezského potoka (spojení ulic Spartakiádní a Boženy Němcové). Délka řešeného úseku je 470 metrů.
Součástí rekonstrukce jsou úpravy bezprostředního okolí komunikace a rozjezdů souvisejících obslužných komunikací, včetně vyvolaných přeložek sítí technické infrastruktury. Stavba je rozdělena do dvou etap.

Oprava vozovky prověří nervy řidičů, kteří na ulici parkují, a vozovka je také páteřní komunikací druhého největšího sídliště v Sokolově. Připraveno je náhradní parkoviště.