Fitness centra tak po svátcích zaplňuje čím dál tím více lidí. Někteří nelenili a již mezi svátky navštěvovali posilovny nebo fitness centra za účelem spálení nabraných kalorií a zpevnění svalstva.

Centra i posilovny tak zažily již první návštěvníky s černým svědomím. Čím dál častěji se stávají populárnějšími fitness služby. Mezi takové patří například spinning, který nabízí Fitcentrum v Březové. „Lidé se po Vánocích ozývají, mezi nimi je i spousta nováčků. Většinou však ten největší tlak nastává až v lednu, to je standardní období, kdy se na nás obracejí lidé, kteří chtějí protáhout svá těla," řekl Pavel Kočický z Fitcentra Březová.
Do módy se více dostává spinning, který nejen pomáhá spalovat tuky a zpevňovat svalstvo, ale také se méně zatěžují větší klouby, převážně díky tomu, že se spinning provádí jako jízda v sedle. Proto bývá pro spalování nejlepším výběrem. Člověk tak za jednu lekci, která trvá 45 minut, dokáže spálit až 600 kilokalorií. Spinning je také mnohdy špatně označován jako sport pro ženy. „Dělal jsem přípravu na 4. ledna a jen v toto pondělí navštíví spinning 17 lidí. Z toho také vyplývá, že zájem po svátcích je enormní. Jde přitom většinou o lidi ve středním věku," dodal Pavel Kočický.

Stejně je tomu i ve Fit fóru v Sokolově, které nabízí široký řetězec služeb, mezi které patří zumba, jóga, fitness, port de bras nebo například moderní twerk.
„Již včera v první pracovní den naše centrum navštívili cvičenci a už se chodí lidé i hlásit na kurzy. Naše fórum také po svátcích nabízí i speciální akci, která se jmenuje Povánoční spalování. Lidé po Vánocích totiž mají černé svědomí," říká s úsměvem Naďa Pillmayerová, fitness trenérka Fit fóra v Sokolově.
Nejčastěji ve fóru lidé navštěvují právě nově zavedený twerk. Hojně navštěvovaná je i jóga nebo zumba. V rámci permanentky, které fórum nabízí, lidé také mohou navštívit menší posilovnu, kde mohou využít cvičení zdarma na hydraulických strojích, běžeckých pásech nebo v kardio zóně. To především aby se lidé nepohybovali pouze ve cvičebních kurzech. Mezi žádané služby nepatří jen kurzy nebo menší posilovna, ale je také velký zájem o osobní trenéry. Ti dokáží cvičence nejen popostrčit, ale také motivovat.

„Naše kurzy nenavštěvují jen mladí lidé, ale také ženy ve věku 50 či 60 let, ale i ty mladší od 15 let. Takže se věková kategorie pohybuje v takovémto rozmezí, jak mladších, tak starších," dodává Naďa Pillmayerová.

Autor: Sandra Kubíčková