Zpívající fontána hraje každý den v lichou hodinu od 9 do 21 hodin, poté pak i ve 22 hodin. Poslední dvě produkce jsou navíc doplněné barevným osvětlením. V letošní sezoně se mohou návštěvníci těšit na hymnu fontány, skladbu Petra Hapky Hudba pro fontánu. Chybět nebude ani skladba Ruslan a Ludmila či Vivo Per Lei,a Romanza z repertoáru Andea Bocelli nebo Karneval od Antonína Dvořáka. Těšit se mohou například také na Dobytí ráje či skladbu Giuseppe Verdiho. Pro zvlástní příležitosti pak fontána zazpívá Vltavu, Malou noční hudbu nebo známou píseň z filmu Titanic.

Zahájení provozu se v letošním roce kvůli pandemii koronaviru o několik dní zpozdilo, přesto z toho mají místní radost. "Bála jsem se, že se fontána rozezpívá až někdy na konci května," řekla Olga z Mariánských Lázní. "Už jsem se byla podívat. Zrovna jsem chytla právě Karla Gotta. Trochu mě mrzí, že letos nezazní Tenkrát na západě. Tu totiž miluji a ve večerní produkci byla opravdu nádherná. Tak snad příští rok."

Fontána, která zpívá vždy do 31. října, má v seznamu téměř dvacet skladeb. Každý rok se jich polovina ze seznamu vždy střídá. Stálicí mezi skladbami je Píseň pro fontánu od skladatele Petra Hapky, která se stala neoficiální hymnou Mariánských Lázní. Právě touto písní zahajovala Zpívající fontána v roce 1986 svůj provoz.

Kina už čekají na své otevření v pondělí 11. května. Ne všude ale to stihnou v tento den, někde zahájení odkládají, až budou mít distributoři filmové novinky.
Kina se otevírají, boj o návštěvníky snad nebude