A to na základě dnešního apelu ministerstva zdravotnictví, který vychází z kritické situace v lůžkové péči o pacienty s COVID-19 a z epidemiologických dat v karlovarském regionu.

"Chápeme, že je třeba se dopravit do práce, k lékaři, případně obstarat základní nákup. Všechny ostatní cesty a setkání ale prosíme omezte na minimum. Dospěli jsme do okamžiku, kdy kapacity našich nemocnic a zdravotnických zařízení skutečně nestačí a každá další zátěž může tento stav jen zhoršit," apeluje na lidi hejtman Kulhánek.

Opoziční ANO prosbu hejtmana Kulhánka vítá.

"Jsem velmi rád, že hejtman Kulhánek pochopil vážnost situace a na apel Ministerstva zdravotnictví ze své pozice žádá všechny o omezení cestování, jako je tomu například v Německu, Francii, Itálii, Velké Británií a v mnoha dalších zemích. Bohužel ne všichni se s tím dokáží ztotožnit, například stranický kolega pana Kulhánka, hejtman Libereckého kraje Půta, považuje nápad dočasného omezení pohybu za skandální. Jestliže se chceme ze současné situace dostat, musíme všichni přijmout osobní zodpovědnost a neohrožovat sebe, ani ostatní. Dovedu si ze zkušeností představit, jaký odpor by takováto prosba vyvolala u některých lidí, kdyby ji vyslovil bývalý hejtman Petr Kubis, ale jak jsme řekli, chceme spolupracovat na zvládnutí situace a sám za sebe říkám, že žádost podporuji. Je samozřejmě potřeba řídit se zdravým rozumem, je něco jiného jít sám na procházku do lesa, kde nikoho nepotkám, nebo jít někam, kde je takzvaně hlava na hlavě," zdůraznil krajský zastupitel Martin Hurajčík (ANO).

Ilustrační foto
Covid zavřel celé školky, Karlovarský kraj má už 34 případů britské mutace