Podle provozovatelky vodácké půjčovny Dronte slabá zima s nedostatkem srážek ani teplé jarní počasí splavnost řeky nijak zásadně neovlivnily. Naopak je díky své bezpečnosti nyní obzvlášť vhodná pro rodiny s dětmi. „Fámy o kritickém stavu, nebo dokonce nesplavnosti řeky Ohře v Karlovarském kraji se nezakládají na pravdě," podotkla Červenková. „Naopak, průběžné deště, které teplé počasí prokládají, pomáhají udržovat hladinu v ideální výšce. V loňském roce jsme v půjčovně zažili nejúspěšnější sezonu, a to byla po většinu času hladina o 5 až 10 centimetrů níže než teď," vysvětluje Červenková. „Navíc Ohře patří k nejstabilnějším řekám a její horní úsek je splavný vždy. Za Karlovými Vary se pak samozřejmě mohou vyskytnout úseky, kde je více mělko, ale pak už je na vodácích najít proudnici nebo přinejhorším smočit kotníky a raft či loď z mělčiny dostat. I to k vodáctví patří," doplnila provozovatelka.

Na výši hladiny řeky si nestěžují ani samotní vodáci.„Taky už jsme letos vyrazili na vodu, tentokrát na raft. Teplé počasí je na to ideální. Skvěle jsem si tak užil pohodu s přáteli. Jen kdyby háčci trochu víc pádlovali," směje se zkušený vodák Ivan Bartoň. „V loňském roce jsme tradiční červnový výlet na vodu naopak museli zrušit. Po deštích byla řeka rozvodněná, počasí vůbec nepřálo. Jsem rád, že se letos hladina ustálila ve své standardní výšce. Ohři už dobře znám, takže vím, kde bývají mělčiny a jak se jim vyhnout. A když se to nepodaří – tak hurá do vody, aspoň se člověk nemusí bát, že ho proud strhne," dodal Bartoň.

Bezpečnost je také jednou z hlavních výhod, na kterou Ohře své příznivce láká. „Už v loňském roce jsme při nižší hladině zaznamenali větší zájem rodin s dětmi. Ten trvá i letos. Rodiče jsou klidnější, když se o děti v mělké vodě nemusí bát," tvrdí Hana Červenková. Z půjčoven Dronte navíc letos vodáci mohou kromě raftů vyplout také na nových, stabilnějších lodích. Především pro přespolní byl pak spuštěn nový informační systém.