„Jsem tu sice jen pět let, ale letos to byla skutečná bída. Lépe už ale nebude, ztráty už nedoženeme. Přichází březen, a to na hory přijíždějí především už jen ortodoxní lyžaři. Dole se blíží jaro, děti se k nám už jen tak nedostanou,“ konstatoval zaměstnanec areálu, který je zaměřen právě spíše na začínající lyžaře.

„Dětem končí jarní prázdniny, a tak jsme se přijeli podívat, jak vůbec vypadá sníh, když jsme si ho ve městě téměř neužili. Na bobování to ale moc není, sníh je těžký. Tak jsme si aspoň postavili sněhuláka,“ poznamenala Kateřina Krausová, která na hory přijela se svými dvěma malými dětmi. „Máme na Božím Daru chalupu, takže zimu jsme si alespoň užili tady. Jak tak ale pozoruji, tak jsme na tom, co se týče zimy, byli snad v Krušných horách nejlépe z celé republiky,“ uvedl Petr Vinš, který se na sjezdovku vydal se svým čtyřletým synem Péťou.

V Krajské knihovně Karlovarského kraje se v sobotu uskutečnilo slavnostní vyhlášení 13. ročníku Literární soutěže, jejímž patronem byla letos spisovatelka Irena Dousková.
FOTO, VIDEO: Nejlepším autorem je Zdeněk Hledač

Hranice má přitom od loňska nový vlek – kotvu, která vede k celnici společně s novou sjezdovkou. V sobotu na ní nejezdil ovšem nikdo. „Celou zimu jezdíme hlavně na přírodním sněhu, na technický nebyly ani vhodné podmínky. A že nám vydržel? Vděčíme za to hlavně plůtkům kolem našeho areálu, které chránily sníh před rozfoukáním. Proto jsme na tom byli mnohem lépe než ostatní,“ dodal Vávrů. (jako)