I když mají hotely už otevřeno, v kraji se zatím do nich ale klienti ve velkém nehrnou. "Máme otevřeno, ale zatím žádná extra odezva není. Dalo by se říci, že je to vlastně takový zkušební provoz. Máme jen pár služebních pobytů," říká manažer Grandhotelu Ambassador Jan Ždárek. Podle něho ale výhled na nadcházející týdny není o moc příznivější. "Na červen máme zatím jen minimální poptávku, jde opravdu v řádu o jednotky klientů," pokračuje Žďárek.

Ambassador, dříve také Národní dům, má k dispozici hned tři předzahrádky. I ty ale zůstávají prázdné. Tentokrát je ovšem na vině špatné počasí. "Snažíme se to nahradit alespoň rozvozy jídel, které jsme zavedli," konstatuje manažer hotelu na karlovarské pěší zóně. Hotel nejenže reaguje na současnou situaci novinkami ohledně rozvozů, ale také obsáhlejší nabídkou pro hosty. Těm bude totiž přímo v objektu k dispozici půjčovna kol, protože se Ambassador chce v nadcházející sezóně zaměřit více na cyklisty.

Na milovníky cyklistiky sází i třeba Grandhotel Pupp nebo i takový malý penzion, jako je Stará pošta v Bečově nad Teplou. "Manžel měl nápad, že bychom hostům začali půjčovat elektrokola. Tak do toho asi půjdeme," prozrazuje Jana Deyedeková, majitelka bečovského penzionu.

Důl Johannes se veřejnosti otevře prvního června a nabídne tři možné trasy. Ceny za vstup začínají na 350 korunách
Kudy z nudy láká k výletům k neobjeveným skvostům. Kde je najdete v našem kraji?

Ten už naštěstí začíná řešit rezervace hostů. "Už to začíná být celkem lepší. Lidé volají nejen kvůli rezervacím na prázdniny, ale třeba i červen. Hlavně se zatím hlásí Češi. S Němci řešíme jejich loňské rezervace, které tak z poloviny zrušili. Bohužel máme také zrušené téměř všechny objednané svatby, z celé sezóny nám zůstaly jen dvě," říká majitelka Staré pošty, která je ale stále optimistka a věří, že bude lépe. "Výhodou je, že penzion je náš a nemusíme platit žádný nájem. Snad se zlepší i počasí a lidé konečně začnou chodit na zahrádku," dodává podnikatelka.

Na špatné a velmi chladné počasí doplácí i další podnikatelka, Jitka Dufková, majitelka Vítkové hory, kde se nachází restaurace, kemp i hotel. "V takové zimě se na zahrádku nikdo nehrne. Kdyby bylo hezky, tak je plno. I s ubytováním je to špatné. Zatím se ozvalo jen pár lidí. A volají jen ti, co mají zakoupené vouchery," uzavírá majitelka Vítkové hory.