„Expedice byla akce určená tentokrát pro dospělé členy klubu, vedoucí," upřesnil Zdeněk Kropáček, předseda klubu železničních modelářů. „Chtěl jsem všem členům hlavně poděkovat za to, co pro klub dělají, jak se během roku starají o děti. Měli možnost vypnout, odpočinout si, připravit se na novou sezonu," doplnil.

Přestože šlo o odpočinek, byl pro všech šestnáct účastníků připraven bohatý program. „Letošní expedice byla zaměřena na historii Poldi Kladno a okolí železniční dopravy v Kladně," poznamenal Zdeněk Kropáček. Účastníci si prohlédli depo v Poldi Koněv, starou huť, historické muzeum dolu Mayrau. Viděli ukázku toho, jak se prováděla těžba, mohli si projít umělé sloje.

„Rád bych poděkoval pánům Noskovi, Schauerovi a Koudelkovi, kteří se nám po celou dobu vzorně věnovali, starali se o nás a umožnili nám projít si všechna ta zajímavá místa," vyjádřil poděkování předseda železničářů. „Máme z expedice dobrý pocit. Splnila svůj účel. Jsme připraveni na novou sezonu, parta lidí se scelila a odreagovala," dodal.

Model klub Sokolov je zájmový útvar, který funguje pod hlavičkou DDM Sokolov jako klub železničních modelářů. Organizováni jsou v něm kromě železničních i letečtí a modeláři RC modelů.

Autor: Lucie Žippaiová