„Vybudování nové příjezdové komunikace a inženýrských sítí v Roháčově ulici, kde se počítá s přípravou pozemků pro individuální bytovou výstavbu, si vyžádá celkové náklady zhruba 11 milionů korun včetně DPH. Na komunikace a zpevněné plochy jsou v tomto případě náklady necelých 5,2 milionu korun. Přislíbená dotace na uznatelné komunikace představuje 800 tisíc korun,“ informoval mluvčí sokolovské radnice Vladimír Meluzín.

Je to třetí etapa zasíťování lokality Vítězná, kde vzniknou na místě bývalých kasáren.jedny z posledních stavebních parcel v centru Sokolova.

Každá z nich bude mít zhruba 800 metrů čtverečních.

Věznice v Kynšperku nad Ohří opravuje další ubytovnu. Foto: VSČR
Věznice v Kynšperku nad Ohří opravuje další ubytovnu

Záměrem projektu je rozparcelování pozemků určených pro individuální výstavbu rodinných domů a jejich napojení na dopravní a technickou infrastrukturu.

Jsou na území v místě areálu bývalého železničního vojska. Jeho objekty byly v roce 2017 zdemolovány a došlo i k odstranění betonových základů.Počítá se tam také s vybudováním nové středové místní komunikace, tak aby se tam mohly obracet moci obracet automobily.

Ulice Šlikova a Vítězná budou propojeny pouze chodníkem, který umožní chodcům rychlejší přístup na sídliště Vítězná.

„Zájem o parcely pravděpodobně bude velký. Je to jedno z posledních míst v centru města,“ míní sokolovský obyvatel Radek Vokřán.