Řidičům se zalíbilo natolik, že volají po trvalém parkování na této ploše. Vedení města je ve svých názorech na tento problém rozpolcené. Někteří chtějí náměstí, jiní říkají, nechte jeho část řidičům. Rozhodnout musejí zastupitelé.

V současné době je na ploše 64 parkovacích míst rozdělených do tří sektorů. V jednom z nich musejí řidiči použít parkovací kotouček. Omezené stání je zde na hodinu a platí od 8 do 17 hodin hodin. Zbylé dva sektory jsou určené k parkování bez omezení.

„Do zastupitelstva posíláme návrh na 42 parkovacích míst ve dvou sektorech, s tím, že všechna zde stojící auta budou muset mít parkovací kotouček s dobou omezenou na jednu hodinu. Omezení by mělo platit pouze přes den jako doposud. Auta by tak zabrala zhruba polovinu náměstí v jeho dolní části,“ říká starostka Sokolova Renata Oulehlová.

Ilustrační foto.
Jako svědek nepřišel, teď sám stane před soudem

Námitky nemá ani dopravní inspektorát. Pouze doporučuje dát ploše status dočasného parkování s dlouhodobějším účinkem.

Při kulturních akcích města bude po dohodě s městským domem kultury zajištěno případné odstranění betonových bloků a jejich navrácení zpět po skončení akce.

Lidé by dosavadní stav ponechali. „Parkování zdarma zde bylo dobré hlavně kvůli bližší vzdálenosti do obchodů či Hornického domu. Bohužel parkovací hodiny jsou jen v části a to je špatně,“ říká jeden z řidičů Lukáš Hlaváček.

Vedle náměstí je placené parkoviště před obchodním domem Ural. Zde sežene řidič místo prakticky vždy. Stojí pouhých 5 korun na hodinu.

Ilustrační foto.
Muže udeřila po hádce dlažební kostkou do hlavy