Prioritou číslo jedna se tak stala výstavba chodníků. Podél hlavní silnice totiž v některých místech dosud chybějí. Vedení města proto doufá, že optické zúžení silnice povede řidiče k větší opatrnosti.

„Na kompletní výstavbu a rekonstrukci chodníků v celé obci máme v plánu zažádat o dotaci letos na přelomu srpna a září, nebo nejpozději v průběhu příštího roku," informoval starosta obce Miroslav Toncar. „Součástí bude i rekonstrukce výjezdů z vedlejších komunikací a přibude také míst pro přecházení silnic. Především ale budou vybudovány chodníky podél hlavní komunikace, kde doposud v některých místech zcela chybí. Osobně to považuji za jednu z příčin častých dopravních nehod. Řidiči vidí širokou silnici a jezdí tady s prominutím jako blázni. Kdyby tu stáli policisté každý den, vybrali by na pokutách pořádný balík," hořekoval starosta. Náklady na akci se podle něj pohybují kolem sedmi milionů korun. Aktuálně už je zpracována projektová dokumentace. V úvahu podle Toncara připadá také pronájem radarů od Sokolova.

Osudnou se stala silnice ve Starém Sedle naposledy minulý týden motorkáři. Střet s osobním autem nepřežil. „Za těch pár let, co řídím, jsem byl ve Starém Sedle několikrát svědkem rychlé jízdy i nebezpečného předjíždění. Nějaká opatření proti pirátům silnic jsou tam určitě potřeba," okomentoval situaci řidič Martin Fiala ze Sokolova.